Select Page
9 Elemente arhitecturale
boiserie placare pereti interior cu lemn

12 to 3 este mai mult decat titlul unui proiect.
Este raspunsul oferit de PM Arhitecti Asociati nevoilor moderne de locuire.
Este raspunsul arhitectural pentru clientul care isi doreste un apartament….ca in imaginile de mai jos

Elemente arhitecturale living

9 elemente arhitecturale

12 to 3 este titlul proiectului inscris in anuala de arhitectura la grupa arhitectura de interior.

Desi ca vizitator al proiectului as putea sa-mi spun propria poveste, in acest caz voi da cuvantul celor care l-au creat.

 

boiserie placare pereti interior cu lemn

Sunt sigur, cine vizioneaza acest apartament va avea o experienta proprie cu senzatiile si emotile pe care o amenajare de interior bine realizata le trezeste.

“Am creeat un spațiu de locuit curat, cu multa depozitare, folosind materiale naturale, calde și prietenoase, care îmbatranesc frumos”

 

Amenajare hol intrare

12 to 3

  12 TO 3 – este despre nevoia omului modern de a reduce limitele si de a trăi intr-un spațiu cât mai deschis. Titlul rezultă din numarul de uși interioare existente în apartament la momentul primei vizite și numărul la care am ajuns în urma recompartimentării.
[image_mapper id=”15″]
Conceptul în amenajarea acestui spațiu a fost direcționarea către zona de zi și izolarea zonei de noapte. Astfel, după ce trecem pragul casei, ne găsim in fața elementului central al locuinței, si anume „cubul” de lemn. Montarea parchetului la 45° ne directioneaza in stânga spre bucătărie, sau in dreapta spre living. Cromatica este una restrânsă, compusă în mare parte din alb si griuri ușor colorate, menite sa susțină culorile „solist” – turquoise și galben verzui – folosite ca accente în anumite zone de interes.


Întregul ansamblu este încălzit de pardoseala din lemn, care urcă pe perete in zona de relaxare/hobby și imbracă și volumul din mijlocul apartamentului.

 


In zona de noapte se ajunge trecând, la propriu, prin depozitarea din zona de hol. În spatele uneia dintre uși nu sunt nici polițe, nici bara pentru haine, ci un spațiu prin care se face accesul catre dormitoare, deci este, cu alte cuvinte, „pentru cunoscători”.

 Elemente arhitecturale verticale

Indiferent de forma lor, usile sunt elemente arhitecturale incluse in pereti. Caile de acces, dinamica usilor cat si functiunea lor antagonica (inchis / deschis, liber/blocat) le fac extrem de importante.
12 to 3 este mai mult daca vom considera ca usa de la baie este practic invizibila, un alt detaliu “pentru cunoscatori”. Deasemena metamorfozarea ei prin prelungirea finisajului de pe pardoseala pe suprafetele verticale subliniind natura duala a elementelor arhitecturale.

 [image_mapper id=”15″]
Majestic by Olga

Majestic by Olga

Inspiratia articolului de azi este data de o amenajare interioara vintage clasica sau de ce nu usor renascentista. Majestic În Moscova,  pe strada Old Arbat, se poate simți un spirit de epocă, gasim o amenajare interioara vintage majestic in stilul italian clasic...

read more