Select Page
Casa Cub stil eco-minimalist
usa filomuro design integrat

Casa Cub in stil eco-minimalist este o casă de familie, cu design contemporan, localizata in Bucha, Ucraina.

Casa cub – o interpretare ingenioasa a volumelor

Conceptul Casa Cub are la baza iluzia optica a proportiilor spatiului. Astfel casa pare mult mai mare inauntru decat este in realitate.

 

sufragerie inundata de lumina naturala

Casa Cub  pare din interior mai mare decât din ​​exterior. Asta se datorează iluziilor optice utilizate inteligent și funcționalității maxime a fiecărui metru pătrat.

 

Casa Cub este construita in stilul eco-minimalist: pe podea – parchet de stejar, perdele si lenjerii de pat din lana 100%, butuci din lemn in loc de noptiere si masute mici dar si folosirea luminii naturale la cote maxime. 

Casa Cub amenajare minimalista

Amplasata pe o  bucată de pământ într-o pădure de pini în așa fel încât să satisfacă toate nevoile și să păstreze peisajul natural. S-a găsit o soluție simplă și logică pentru a realiza proiectul de construcție ca un cub compact

Această casă a fost proiectată pentru o familie tânără, cu trei copii, care preferă un stil de viață activ. Când a fost construită Casa Cub, planul de proiectare a fost aprobat pe deplin, iar lucrările de finisare au fost în plină desfășurare. Ulterior  in timpul realizarii proiectului proprietarii au aflat că așteptau al treilea copil. Acesta este motivul pentru care ambele camere de copii au posibilitatea de trecere și în camera băiatului și în camera fetei, pentru a  putea fi adăugate încă un loc declara designerul –  Yakusha Design Studio

camera copiilor  

Camera copiilor dispune conform mobilierului de maximizarea spatiului specific vastei si pentru activitatiile prichindeilor. 

Elementul esențial al acestui interior este corespondența totală a conceptului ecologic: parchetul de podea cu stejar, covorul din lână 100%, mesele laterale sunt niște butuci, iar vederea din fereastră este pini.

Pentru a păstra unitatea cu natura, unul dintre pereți este o fereastră solidă, datorită căreia Casa Cub  este inundată de lumină naturală și  permite o vedere în afara ferestrei. În plus, această decizie a sporit spațiul destul de îngust al camerei.

Lumina cat si spatiile generoase sunt obtinute prin “trucuri” specifice designului minimalist (a se vedea mobilierul, cat si usile alese)

La parter au fost amplasate o zonă de oaspeți și un garaj, iar pe nivelul superior este amenajata zona privată a familiei: camera pentru copii, dormitor cu dresing și baie.

Scara nu ocupă prea mult loc și balustrada de sticlă crashworthy te face sa pasesti in siguranta si sa te simti usor. Acest element, împreună cu un perete transparent de nivel superior, permite comunicarea confortabilă între etaje – care au o importanță deosebită într-o familie cu copii.

Există o fereastră mare amplasată în zonele de bucătărie-cină-salon, pe care membrii familiei se bucură de o frumoasa vedere la pădurea de pini. Bucătăria, sufrageria și salonul sunt combinate într-un spațiu deschis, generos si luminos intr-o armonie minunata.

 

La al  doilea nivel de lumina adaugă aerul spațiului: vizitatorul ar dori să se simtă ușor și relaxat aici. Această linie de idei este susținută de scara de construcție speciala care face trecerea la nivelul 2 .

usi filomuro fara toc

Holul de sus este zugravit in alb cu usi fara toc pentru ca lumina sa cada fluid.

dormitor eco minimalist Casa Cub

Yakusha Design Studio a creat un dormitor de atmosferă calmă, confortabilă și relaxantă: pentru acest motiv au fost aplicate tonuri de culoare gri și tonuri echilibrate de lemn natural.

      

Baia este amenajata interior in stilul eco-minimalist. Elementul predominat este lemnul. Lumina naturala este generoasa datorita ferestrei de mari dimensiuni.

 

Einstein a spus – “Lucrurile ar trebui să fie cât mai simple posibil – dar nu mai simplu“

 

Arhitecți: Yakusha Design Studio

Proiect: Cube Family House

Locație: Bucha, Ucraina

[image_mapper id="16"]
Majestic by Olga

Majestic by Olga

Inspiratia articolului de azi este data de o amenajare interioara vintage clasica sau de ce nu usor renascentista. Majestic În Moscova,  pe strada Old Arbat, se poate simți un spirit de epocă, gasim o amenajare interioara vintage majestic in stilul italian clasic...

read more