Select Page
Hoover – case frumoase

Nici urma de indoiala, imi plac casele frumoase.
Inspiratia de azi este data de QL House. O casa care parca pluteste.

 

Hoover – Case frumoase

Realizata in Portugalia, fiind ultima lurare postata a casei de arhitectura Visioarq Arquitectos (deschide link-ul, ai ce vedea).

Casa dincolo de aspect, beneficiaza de o zona exclusivista in Algarve pe coasta sudica a Portugaliei.

Hoover-case_frumoase

 

Privelistea care se deschide pe laturile casei este data de terenuri de golf, locuinte cu inalt nivel arhitectural, catre estuar. Si daca asta nu este suficient, fundalul este dominat de oceanul Atlantic.

Daca pozitionarea casei este deja suficienta pentru a intra in zona denumita generic case frumoaseei bine conformarea ei este incredibil de atragatoare.

Distribuita pe doua nivele supraterane si un subsol, casa este segmentata sa spunem, clasic, gradina, piscina, spatiu luminos, living si dining, 4 dormitoare, loc de joaca si birou.

Spectacolul apare odata ce incepi sa descoperi complicitatea volumelor. Circulatia intre nivele se realizeaza prin o scara continua prin gradina interioara, care ofera iluminarea spatiilor interioare,
Astfel nucleul creat de scara si gradina interioara subliniaza si inunda casa cu o placuta lumina naturala.

Spatiile (functiunile) casei fiind intr-un permanent dialog volumetric intre interior si exterior,

Dormitoarele primului etaj se deschid catre zona verde din exterior, oferind deasemenea terase si zone de contemplare.

Extinderea etajului mult peste dimensiunea parterului ofera functiunea unei pergole gigant. Un echilibru intre soare si umbra, un echilibru tacit al structurii masive care, parca, pluteste.

Materialele naturale, dispunerea de obloane electrice de dimensiuni mari sunt parte a jocului intre exterior si interior. Astfel se intrepatrund complex volume specifice.

Amenajari_interioare_case_frumoase Case_frumoase_intrare_garaj H_casa_frumoasa_consola H_casa_frumoasa_moderna H_H_perspectiva HH_detalii_plaja_piscina HH_esterior HHouse Hoover_casa_alba_piscina Hoover_casa_fatada_sticla Hoover_casa_lumina_naturala Hoover_house_obloane_verticale Hoover_house_sisteme_umbrire Hoover-case_frumoase

Intrarea principala este deasemenea tratata intr-un mod specific arhitecturii propuse, o usa cu pivot de dimensiuni uriase care functioneaza pe acelasi principiu, deshide sau inchide volume uriase

Usa_intrare_vila

Te invit sa arati si prietenilor lucrarea. Vor aprecia, foloseste butoanele sociale disponibile.

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.