Select Page
amenajari interioare bucatarii mici
Amenajari interioare bucatarii mici si compacte

Desi acest articol se intituleaza amenajari interioare bucatarii mici, o alta buna sursa de inspiraie este articolul de aici.
Unde imi place faptul ca desi bucataria integrala are 1.8 mp pot conlucra in mod placut 2 persoane simultan

Insa in acest articol voi prezenta cateva produse destinate exclusiv domeniului

amenajari interioare bucatarii mici

Un exemlu extraordinar de concept destinat amenajarii unei bucatarii mici este dat de designerii Adriano Conti, Corrado Galzio & Alex Innamorati – (Italieni ca deh, nu prea te pui cu ei la capitolul design)

amenajari-interioare-bucatarii-mici1

amenajari-interioare-bucatarii-mici

Desigur poate produsul in sine reprezinta o bucatarie MULT mai mica decat cea pe care o aveti insa conceptual am aplicat-o personal la o bucatarie de 1.6 mp si a functionat perfect pastrand un buget extrem de mic.
Pozele sunt insa indisponibile deoarece realmente nu as avea loc sa fotografiez…:)

Totusi cateva idei de baza le voi prezenta exemplificate. (aplicabile atunci cand doresti amenajari-interioare-bucatarii-mici insa ieftine)

amenajari-interioare-bucatarii-mici2Mini bucatarie din pozele alaturate inglobeaza mai multe aplicatii de zi cu zi ale unei bucatarii si este perfecta pentru un studio sau o garsoniera de burlac.

Incorporeaza plita cu inductie,

 

amenajari-interioare-bucatarii-mici3spalator de legume – extrem de practic

amenajari-interioare-bucatarii-mici4

amenajari-interioare-bucatarii-mici5O camara in miniatura,
Un frigider mic,
un cuptor
si un sistem de gatire la aburi.

amenajari-interioare-bucatarii-mici6Desigur vesela si accesoriile de bucatarie au locul lor, insa nu va ganditi ca farfuriile vor veni in seturi de 12 bucati – vorbim totusi de o bucatarie de burlac sau de familie de 2 persoane tinere.
amenajari-interioare-bucatarii-mici7
amenajari-interioare-bucatarii-mici8 amenajari-interioare-bucatarii-mici9 amenajari-interioare-bucatarii-mici10 amenajari-interioare-bucatarii-mici11 amenajari-interioare-bucatarii-mici12

A doua amenajare intra tot in categoria

amenajari interioare bucatarii mici

Si desi este o insula ceea ce nu se incadreaza intodeuna la bucatarii mici datorita dificultatilor de amenajare a scurgerilor, alimentarii cu apa, si eventual alimentarii cu gaz.
totusi aceasta insula destinata amenajarii bucatariilor mici ofera cateva idei geniale.

Sa o vedem.

amenajari-interioare-bucatarii-mici1-poze

 

Este vorba de SORIA – este o bucatarie mica ecologica venita din viitor.
Soria este creata de Vitor Xavier un designer industrial portughez

Aceasta mica bucatarie este compacta, eleganta si include in conceptul sau tot ce este necesar unei bucatarii de mici dimensiuni.

De unde apar si ideile
In amanajarea unei bucatarii mici este bine ca intotdeauna sa considerati urmatoarele:

Batazi-va pe functionalitate, nu pe simensiuni
Am nevoie sa gatesc, o plita cu inductie poate rezolva problema, este usor de curatat si de dimensiuni minime. Deasemenea se poate folosi si ca masa mult mai usor.

amenajari-interioare-bucatarii-mici2-pozeChiuveta ar trebui sa fie uor de curatat si mica, renuntati la partea de scurgator si optati pentru un corp de mobilier suspendat deasupra chiuvetei care sa aibe rol de scurgator si depozitare (cunosc catviva designeri care au scos amenajari de exceptie pentru bucatarii mici  – contactati-ne si va voi oferi datele de contact)


amenajari-interioare-bucatarii-mici3-poze amenajari-interioare-bucatarii-mici4-pozeSub blatul de lucru incercati sa introduceti zone de depozitare cu sertare si organizatoare
Suspendati accesorii precum oala si tigai, polonic sau alte ustensile care ocupa mult spatiu in sertare


amenajari-interioare-bucatarii-mici5-pozeLuati de la zero vesela si accesoriile, renuntati la orice seturi de farfurii si oale le primiti de la prieteni.
Nu vor determina decat spatiu ocupat in sertare si se vor aduna in chiuveta,

Sunteti 2 persoane – Super doua farfurii adanci si doua plate sunt suficiente. La nevoie puteti folosi si o tigaie sau un fund pentru taierea legumelor>

Fundul pentru taiere preferabil din 2 culori – pe o parte carne, pe cealalta legume. – nu aveti nevoie de 2 
amenajari-interioare-bucatarii-mici6-poze amenajari-interioare-bucatarii-mici7-poze amenajari-interioare-bucatarii-mici8-poze amenajari-interioare-bucatarii-mici9-poze

Majestic by Olga

Majestic by Olga

Inspiratia articolului de azi este data de o amenajare interioara vintage clasica sau de ce nu usor renascentista. Majestic În Moscova,  pe strada Old Arbat, se poate simți un spirit de epocă, gasim o amenajare interioara vintage majestic in stilul italian clasic...

read more